BEKLIMMING TOREN VAN DE PETRUSKERK

Deze toren stamt uit 1375 en is in 1798 in eigendom overgegaan van de gemeente Woerden. De Petruskerk bleef vanaf dat moment in handen van de Gereformeerde (hervormde) kerk.

Als u wilt kunt u tijdens de historische standswandeling deze toren beklimmen. Onderweg kunt u het carillon bekijken en soms zelfs horen. Dit is afhankelijk van het tijdstip. Eenmaal boven aangekomen kunt u binnen nog eerst het PANORAMA van WOERDEN aanschouwen.

Dit panorama bestaat uit 4 schitterende schilderijen die door 4 verschillende Woerdense schilders in 2015 zijn gemaakt.

Eenmaal buiten op de trans heeft u een groots uitzicht over Woerden. Bij goed weer kunt u o.a. Utrecht met haar Domtoren en het hoofdkantoor van de Rabobank zien of de witte toren uit Noorden. Zelfs gebouwen uit Amsterdam zijn soms met het blote oog waar te nemen. Houd uw fototoestel paraat!

U kunt ook zonder georganiseerde wandeling of afspraak de toren beklimmen. Op de 2e en 4e zaterdag van de maand zijn bij het Toeristen Informatiepunt / VVV kaartjes te koop. In principe starten deze beklimmingen om 13:00, 14:00 en 15:00 uur onder leiding van een gids van het Gilde Woerden. In juli en augustus is het zelfs elke zaterdag mogelijk.

Voor elke beklimming geldt, dat de deelnemers dienen te beseffen, dat dit een lichamelijke inspanning vraagt en dus een redelijke gezondheid en conditie. En uiteraard voor eigen risico.

Op enkele plaatsen kunt u de spelregels lezen in ons veiligheidsdocument.