MOLEN DE WINDHOND

Sinds 1755 draait in Woerden de stellingmolen ‘De Windhond’. In dat jaar verving het echtpaar Ian Wellen en Katrina Kellink de oude houten standaardmolen door de huidige stenen korenmolen. Talloze eigenaars en molenaars hebben in de loop der tijd de bakkers van de stad van meel voorzien. In 1977 kwam het monument in het bezit van de gemeente. Ze stelde een molenaar/molenmaker aan die het onderhoud voor zijn rekening neemt en de molen regelmatig laat draaien.

De molen kan bezocht worden. De werking van het indrukwekkende raderwerk wordt daarbij toegelicht. De gidsen van het Gilde geven rondleidingen op woensdagmiddag tussen 14.00-16.00 uur. Groepen kunnen de molen op alle dagen van de week onder begeleiding van een gids bezoeken. Reserveren kan bij het TIP/VVV en direct bij Gilde Woerden.

Elke vrijdag (als de molen draait) en zaterdag is molenaar Karel Dolman (26) van 10:30 – 16:00 uur aanwezig en kunnen diverse (molen) producten worden gekocht. Als het niet te druk is, laat Karel belangstellenden ook de molen van binnen zien.

Molen de Windhond
Molen de Windhond